بازدید کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی از سطح تولید، توزیع آرد و پخت نان
پیرو مصوبه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان خراسان رضوی مورخ 11/08/95 و با هدف بررسی مشکلات و موانع اجرایی تهیه و توزیع نان با سبوس استاندارد در سطح شهر مشهد مقدس، بازدیدی از سطح تولید، توزیع آرد و پخت نان با حضور دکتر خدائی قائم مقام رئیس دانشگاه در حوزه مشارکتهای اجتماعی، سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت، دکتر قلیان اول رئیس دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان و نمایندگان سازمان های عضو کارگروه به همراه نماینده محترم اتحادیه صنف خبازان مشهد در روز سه شنبه مورخ 07/10/95 انجام شد. ابتدا از یکی از مجتمع های تولیدی نان در سطح شهر مشهد بازدید و ضمن بررسی وضعیت بهداشت محیط، کارت سلامت و میزان سبوس موجود در آرد مصرفی و محل نگهداری آردها در نانوایی، نظر متصدیان در مورد استفاده از آرد کامل و یا با سبوس گیری مورد ارزیابی قرار گرفت. تقاضای مردم بعد از تبلیغات وسیع معاونت بهداشتی برای استفاده از نان تهیه شده با آرد کامل یکی از موارد قابل ذکر در این بخش از بازدید بود.
در ادامه از شرکت صنایع پخت مشهد که یکی از شرکت های دانش بنیان استان بوده و تنها تولید کننده صنایع پخت نان با حرارت غیر مستقیم و بخار به صورت استانداد در استان می باشد، بازدید بعمل آمد. دکتر خدایی آموزش به نانوایان و اطلاع رسانی به مردم در خصوص عوارض شعله مستقیم در تهیه نان را وظایف دستگاههای مربوطه دانستند و مقرر شد ناظر علمی پروژه شرکت مذکور بروشوری از مزایای تهیه نان بصورت بخار پز با شعله غیر مستقیم، مقایسه پخت نان با شعله مستقیم و غیر مستقیم، معرفی بیماریهای ناشی از پخت نان به روش سنتی، معرفی دستگاه ها و تاثیر این صنعت بر بهینه سازی مصرف انرژی تهیه نماید و در کمیته ای ذیل کارگروه با حضور نماینده سازمان بهینه سازی و بانک های عامل در سطح استان، مطالب مرتبط جمع بندی و در صورت تایید علمی و بهداشتی در کمیته مذکور جهت اجرایی شدن کار در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مطرح شود.
درادامه ضمن بازدید از کارخانه آرد گلمکان مقرر شد، انجمن صنفی کارخانجات آرد استان خراسان رضوی تا هفته آتی جلسه ای با نمایندگان کارخانجات آرد مشهد در خصوص معرفی تعدادی کارخانه بصورت محدود جهت دریافت گندم استاندارد از اداره غله، به منظور تولید و توزیع آرد با 12% سبوس گیری جهت تامین آرد نانوایی های سنگک برگزار نماید و نتیجه تصمیمات جلسه مذکور در کمیته ذیل کارگروه، مطرح تا در خصوص معرفی کارخانه ها تعیین تکلیف شود .